یکپارچهسازی API چیست؟ دوست دارید اطلاعات آبوهوایی یا آخرین نتایج مسابقات ورزشی را برای کاربران خود نمایش دهید؟ یا شاید بخواهید یک سایت ساده بسازید که به صورت رندوم لطیفه و داستان نمایش میدهد؟
برای مورد آخر شما میتوانید تمام آن لطیفهها و داستانها را خودتان بنویسید یا از جای دیگری آنها را کپی کنید. اما راه سومی هم وجود دارد؛ با استفاده و یکپارچهسازی APIها تمام فرایند را اتوماسیون کنید.
وقتی کار با APIها را شروع میکنید، میتوانید بدون اختراع دوباره چرخ سرویسهای متنوعی را توسعه داده و روی جنبه خلاقیت و ارزشآفرینی سرویس خودتان تمرکز کنید. در این پست توضیح میدهیم که یکپارچهسازی API چیست؟ چطور باید آن را انجام داد و در نهایت هم چند نکته برای یکپارچهسازی بهتر APIها بیان می کنیم.
یکپارچهسازی API چیست؟
در یکپارچهسازی API ما تعیین میکنیم که اپلیکیشن چطور به یک API متصل میشود. به صورت ساده در یکپارچهسازی یک فرایند تعریف میشود که تفاوتها بین دو سیستم یا اپلیکیشن را بررسی و حل میکند تا هر دو بتوانند بدون نگرانی نسبت به یکدیگر کار خود را انجام دهند. در فرایند یکپارچهسازی به کمک API بخشی از کاربری یک سیستم طوری ارائه میشود تا سیستم دیگری بتواند از آن استفاده کند. برای مثال موارد زیر نمونههایی از یکپارچهسازی API است:
- ورود از طریق اکانت شبکههای اجتماعی (Social Login)
- مدیریت ارتباطات مشتریان (CRM)
- سرویسهای پرداختی
- سرویسهای ابری
- سرویسهای یادگیری ماشین و آموزش مدل
چشمانداز دنیای APIها گسترده است و APIهای مختلف از سرویسهای شناختهشدهتر مانند سرویسهای پرداختی گرفته تا سرویسهای مختص یک حوزه مانند ایرلاینها، هر روز توسط میلیونها کسبو کار در سراسر جهان استفاده میشوند.
اگر شما مصرفکننده API باشید، اپلیکیشن شما باید یک ارتباط امن با هر API ترتیب دهد تا بتواند پیامها را ارسال و دریافت کند. این تنظیمات مربوط به هر اتصال همان یکپارچهسازی است.
یکپارچهسازی چطور انجام می شود؟
یکی از راههایی یکپاچهسازی با یک API ثالث استفاده از کلاینت یا SDK است. کلاینتهای API میتوانند بسیاری از وظایف معمولی مانند موارد زیر را انجام دهند:
- احراز هویت
- بررسی و حل خطاها
- رمزنگاری درخواستها
- سادهسازی درخواستها
- ارائه تجربه کاربری بهتر
بسیاری از تامینکنندگان API بزرگ یک کلاینت برای زبانهای برنامهنویسی محبوب نظیر Ruby، Node.js، PHP و Python ارائه میدهند. برای مثال سرویس نقشه گوگل تقریبا به طور کامل مبتنی برا SDK و با قابلیت پشتیبانی از سیستمعاملهای گوشیهای هوشمند و پلتفرمهای وب است.
اما اگر تامینکننده کلاینت نداشت چکار کنیم؟ هنوز هم میتوانید با استفاده از قوانین مشخص شده برای انواع APIها (SOAP، REST و..) به APIها و وبسرویسها درخواست بزنید.
هر کدام از انواع APIها نیاز به یکپارچهسازی متفاوتی با اپلیکیشن شما دارند، اما یادگیری و آشنایی با راههای سنتی میتواند به شما در یکپارچهسازی سریعتر و راحتتر کمک کند.
راهکارهایی برای یکپارچهسازی سریع APIها با امنیت بالا
آقای Vasyl Soloshchuk مدیر عامل پلتفرم INSART که در زمینه مهندسی فینتک فعالیت میکند، در یک پست کوتاه گفته است:
هر اپلیکیشن دهها یا صدها یکپارچهسازی API دارد. برای انجام تمام این یکپارچهسازیها و انتشار محصول، ما باید سریعتر آنها را انجام دهیم نه این که برای هر یکپارچهسازی ماهها صرف کنیم.
در ادامه این پست نیز آقای Vasyl Soloshchuk از قول مدیر فناوری خود ۶ نکته برای یکپارچهسازی سریعتر ذکر کرده است:
- هر جا که ممکن است از تامینکنندههای داده استفاده کنید
- از استانداردسازی اطمینان حاصل کنید
- اول مستندات را مطالعه کنید
- قبل از بررسی وجود یک سرویس درگاه API، درگاه جدید نسازید
- قبل از بررسی وجود یک کلاینت API، کلاینت جدید نسازید
- از سرویسهای تولید کد بهجا و بهینه استفاده کنید
با ابزارهای یکپارچهسازی بهتر یکپارچه کنید
چه شما از یک فرایند یکپارچهسازی که از سوی تامینکننده مشخص شده استفاده کنید و چه فرایند خودتان را تعریف کنید، نیاز به دادهها و آمارها دارید تا بتوانید فرایند و عملیاتهای اتفاقافتاده را بهتر کنترل و مدیریت کنید.
ابزارهایی نظیر Postman به شما کمک میکنند تا فرایندهای یکپارچهسازی را راحتتر پیادهسازی کرده و بر تمام عملیاتها نظارت داشته باشید.